Bacon- och kaprisbiffar

Kultur och Nöje2015-12-08 08:00

1 skiva formbröd

1 dl mjölk

1/2 pkt bacon (4 skivor)

400 g blandfärs

1/2 dl finriven gul lök

1 ägg

2 msk kapris

2 msk skånsk stark senap

1/2 tsk salt

1 pkt bacon (8 skivor), att vira runt biffarna

Sås:

1 dl vatten

2 1/2 dl mellangrädde

1-2 msk balsamvinäger

1/2 köttbuljongtärning, eventuellt

Gör så här:

Smula brödet i en bunke och häll på mjölken. Låt dra i 5 minuter.

Skär 4 baconskivor i bitar och stek det utan fett i en stekpanna. Lägg baconet på en skärbräda och skär det i riktigt små bitar.

Lägg ner bacon, blandfärs, lök, ägg, kapris, senap och salt i bunken med det blötlagda brödet. Blanda till en smet och forma 8 lite mindre biffar av smeten.

Vispa ur stekpannan med vattnet. Sila skyn över biffarna i kastrullen. Tillsätt mellangrädde och balsamvinäger. Låt biffarna koka färdigt i såsen. Om du vill att såsen ska få mer smak - tillsätt 1/2 köttbuljongtärning.

Servera biffarna i sin sås med potatismos, lingonsylt och en sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!