1 skiva formbröd
1 dl mjölk
1/2 pkt bacon (4 skivor)
400 g blandfärs
1/2 dl finriven gul lök
1 ägg
2 msk kapris
2 msk skånsk stark senap
1/2 tsk salt
1 pkt bacon (8 skivor), att vira runt biffarna
Sås:
1 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
1-2 msk balsamvinäger
1/2 köttbuljongtärning, eventuellt
Gör så här:
Smula brödet i en bunke och häll på mjölken. Låt dra i 5 minuter.
Skär 4 baconskivor i bitar och stek det utan fett i en stekpanna. Lägg baconet på en skärbräda och skär det i riktigt små bitar.
Lägg ner bacon, blandfärs, lök, ägg, kapris, senap och salt i bunken med det blötlagda brödet. Blanda till en smet och forma 8 lite mindre biffar av smeten.
Vispa ur stekpannan med vattnet. Sila skyn över biffarna i kastrullen. Tillsätt mellangrädde och balsamvinäger. Låt biffarna koka färdigt i såsen. Om du vill att såsen ska få mer smak - tillsätt 1/2 köttbuljongtärning.
Servera biffarna i sin sås med potatismos, lingonsylt och en sallad.