Baba ganoush

Kultur och Nöje2015-07-23 08:00

2–4 st auberginer

2 st vitlöksklyftor

2 msk färskpressad citron

2 msk tahini

3 msk olivolja

½ tsk mald spiskummin

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

paprikapulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 g.

Dela auberginerna på längden och pensla med olja.

Grilla i mitten av ugnen ca 15–20 min. Håll ett öga på dem – de ska bli gyllene. Det gör ingenting om skalen blir lite brända.

Låt auberginerna svalna lite och gröp sedan ur innanmätet och mosa ihop det med pressad citron, tahini, pressad vitlök och spiskummin. Detta kan göras för hand eller med mixer eller matberedare.

Smaka av med olivolja, salt och peppar.

Häll upp röran i en skål och garnera med lite paprikapulver.

Servera med pitabröd som förrätt, eller vid sidan om något grillat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!