Aubergine- och tomatsallad

Kultur och Nöje2015-06-22 08:00

1 aubergine (á ca 400 g)

3 tomater

2 msk olivolja

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 dl hackad persilja

1/2 dl hackad koriander

1 tsk paprikapulver

1 tsk malen spiskummin

1 tsk rödvinsvinäger

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

Så här gör du

Skär auberginen i cirka 1 cm stora tärningar.

Skala och skär tomaterna i lika stora tärningar.

Koka auberginetärningarna i saltat vatten cirka 15 minuter.

Sila bort vattnet och pressa/tryck med en sked så allt vatten pressas ut.

Fräs aubergine och tomater i oljan i en stekpanna på medelvärme tillsammans med vitlök, persilja, koriander, paprikapulver och spiskummin cirka 30 minuter.

Mosa aubergine och tomat med en slev, så det blir en puré.

Tillsätt vinäger och koka ytterligare 5 minuter.

Krydda med salt och peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!