Det är hämtningar från förskola, leriga ytterkläder och gummistövlar som torkar i hallen och förvandlar golvet till ett mindre grusupplag. Och ute faller mörkret tidigare och tidigare. För mig är matlagning den perfekta avkopplingen i vardagsstressen och när det väl blir helg och lite ledighet brukar jag ägna en hel del tid åt det. Varför inte göra ett rejält långkok som räcker till flera matlådor, eller baka gott bröd och fylla frysen? För många är maten bara ett dåligt samvete, något som måste göras. Och visst är det så under veckorna ibland hemma hos oss också.
Därför är det så skönt när det äntligen blir helg, att samla familjen vid middagsbordet och äta något extra gott tillsammans. Nu är det inte världens enklaste sak att få två små barn att sitta vid borde längre än maximalt tio minuter, men tio minuter är bättre än inget. Så här års lagar jag gärna värmande mat, som köttgrytor, mustiga vegetariska pastarätter och favoriten - skaldjur! Musslor är något som jag har upptäckt på senare år och så här års är det verkligen den perfekta helgmaten.Barnen är skeptiska, men jag tänker att de tids nog vågar smaka. Testa gärna mitt recept på klassikern moules frites. Och glöm inte att tagga #matkultur när du laddar upp dina snyggaste matbilder!
Trevlig helg!