Alcazar gillar suovas

Kultur och Nöje2005-07-29 06:30
Festivaler är mer än sex, droger och rock n roll, det är renkött också.<BR>Kurirens test av matutbudet på Piteå dansar och ler blev en tvekamp mellan Norrbotten och Brasilien. <BR>Vi trodde att de glamourösa gayikonerna i discogruppen Alcazar skulle föredra de sydländska smakerna. Men faktiskt blev utfallet en knapp seger för Norrbotten. <BR>Magnus Carlsson och Tess Merkel delade ut högsta betyg till souvas-kebaben. <BR>Men det var en jämn match mellan den och tigerräkorna. Souvaskebaben tog hem segern i kraft av att den var mer prisvärd och att de upptäckte att de inte kunde sluta äta av den.<BR>Kuriren testar festivalmat<BR>Souvaskebab<BR>Finns på: Arjeplogs produkter<BR>Pris: 50 kronor<BR>Ingredienser: Souvas (lättrökt renkött), sallad och dressing i pitabröd.<BR>Betyg: 5 kurirer<BR>Tess: ? Rökt, salt och väldigt gott. Köttet är fint, det är inga slamsor.<BR>Kebabkött brukar annars kunna vara lite sunkigt.<BR>Magnus: ? Det här är gott. Vi var oroliga innan när ni sa norrländska specialiteter, jag hade typ väntat mig grävling. Men den här kommer nog att bli en favorit i repris efter spelningen.<BR>Amazonas<BR>Finns på: Brasil<BR>Pris: 70 kronor<BR>Ingredienser: Hela wokade tigerräkor med broccoli i ostronsås.<BR>Betyg: 4 kurirer<BR>Magnus: ? Jag är väldigt svag för sådana här jätteräkor. Det är bra sting i vitlökssmaken.<BR>Tess: ? Grönsakerna är väldigt fina. De är krispiga, inte överkokta. Men var är champagnen?<BR>Rio<BR>Finns på: Brasil<BR>Pris: 70 kronor<BR>Ingredienser: Kycklingspett med fruktig wok.<BR>Betyg: 1 kurir<BR>Magnus: ? Skolmat! Det här smakar ingenting.<BR>Tess: ? Väldigt färglöst, det är inte lockande för ögat. Grönsakerna saknar sälta.<BR>Viltskavsmacka<BR>Finns på: Smått &amp; gott<BR>Pris: 50 kronor<BR>Ingredienser: Lättrökt viltskav, orientdressing och sallad i pitabröd.<BR>Betyg: 3 kurirer<BR>Magnus: ? Det känns som typisk bakfyllemat. Ett problem är att den är bökig att äta.<BR>Tess: ? Väldigt mycket sallad. Det borde kanske vara mer kött för det är där smaken finns.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!