150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 röd paprika
cirka 140 g ädelost
3 ägg
3 dl crème fraiche
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200–225 grader.
Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Den kan också göras i matberedare. Täck med plastfilm eller lägg i plastpåse. Låt stå ca 1 timme i kylen.
3.Kavla ut degen tunt och klä en pajform (för 8 portioner). Tryck till runt kanten och nagga bottnen. En aluminiumfolieremsa vikt över kanten hindrar att degen glider under gräddningen. Ställ formen i kylen.
4.Fyllning: Hacka paprikan och mosa osten. Vispa ihop ägg och crème fraiche och krydda med svartpeppar.
5.Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folieremsan och häll i fyllningen. Fortsätt grädda 20-25 minuter eller tills fyllningen har fått fin färg.
6.Servera pajen ljummen eller kall med lite grönsallad till.