Ädelostpaj

Kultur och Nöje2015-12-10 08:00

150 g smör

3 1/2 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten

Fyllning

1 röd paprika

cirka 140 g ädelost

3 ägg

3 dl crème fraiche

grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200­–225 grader.

Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Den kan också göras i matberedare. Täck med plastfilm eller lägg i plastpåse. Låt stå ca 1 timme i kylen.

3.Kavla ut degen tunt och klä en pajform (för 8 portioner). Tryck till runt kanten och nagga bottnen. En aluminiumfolieremsa vikt över kanten hindrar att degen glider under gräddningen. Ställ formen i kylen.

4.Fyllning: Hacka paprikan och mosa osten. Vispa ihop ägg och crème fraiche och krydda med svartpeppar.

5.Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folieremsan och häll i fyllningen. Fortsätt grädda 20-25 minuter eller tills fyllningen har fått fin färg.

6.Servera pajen ljummen eller kall med lite grönsallad till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!