4 rejäla skivor skinkschnitzel
50 g ädelost
4 skivor parmaskinka
salt och peppar
1 dl ströbröd
smör till stekning
2 dl kraftig kalvbuljong
1 msk balsamvinäger
2–3 msk kapris
Tillbehör
4–6 tomater
10 dl blandad sallad
1 liten rödlök
några kvistar timjan
2 msk olivolja
pressad saft av en halv lime
Garnering
skivad lime
Banka ut köttet lite lätt om skivorna är för tjocka.
Skär osten i skivor. Lägg en skiva ädelost och en skiva parmaskinka på varje köttskiva och vik ihop. Krydda med salt och peppar.
Klyfta tomaterna till salladen och blanda i en bunke med sallad, tunt skuren lök, färsk repad timjan, olivolja och limesaft.
Vänd schnitzlarna i ströbrödet och stek på medelvärme i en klick smör i en stekpanna. Stek 2–3 minuter på var sida.
Koka ur pannan med buljong, balsamvinäger och kapris. Servera schnitzeln med salladen och skysåsen. Garnera med en limeskiva på toppen.