Ädelostfylld ostschnitzel

Kultur och Nöje2015-09-28 08:00

4 rejäla skivor skinkschnitzel

50 g ädelost

4 skivor parmaskinka

salt och peppar

1 dl ströbröd

smör till stekning

2 dl kraftig kalvbuljong

1 msk balsamvinäger

2–3 msk kapris

Tillbehör

4–6 tomater

10 dl blandad sallad

1 liten rödlök

några kvistar timjan

2 msk olivolja

pressad saft av en halv lime

Garnering

skivad lime

Banka ut köttet lite lätt om skivorna är för tjocka.

Skär osten i skivor. Lägg en skiva ädelost och en skiva parmaskinka på varje köttskiva och vik ihop. Krydda med salt och peppar.

Klyfta tomaterna till salladen och blanda i en bunke med sallad, tunt skuren lök, färsk repad timjan, olivolja och limesaft.

Vänd schnitzlarna i ströbrödet och stek på medelvärme i en klick smör i en stekpanna. Stek 2–3 minuter på var sida.

Koka ur pannan med buljong, balsamvinäger och kapris. Servera schnitzeln med salladen och skysåsen. Garnera med en limeskiva på toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!