– Det har varit mycket innehållsrika år, säger Gustav Nyman, en av de sju konstutställarna.
De sju forna klasskamraterna har alla haft samma lärare, vilket avspeglas i utställning där likheter i form och färg men också personliga skillnader i uttryck löper som en röd tråd i utställningsrummet. Allt från Gustav Nymans abstrakta måleri och skulptur till Carole Creedon Lundbergs studier av stora kvinnokroppar i emalj, Hans Bloms stora akvarellmålningar med motiv från gamla fotografier, Frida Gåhlins figurativa målningar med abstrakt känsla till Tove Söderholms keramiska samurajer.
– Jag har alltid varit historieintresserad och blev av en slump intresserad av den japanska och asiatiska kulturen. Inte minst deras kläder och hur de faller intresserar mig, säger Tove Söderholm.
Hon jobbar som undersköterska men hoppas få in konsten i sin vardag, för precis som flera av sina forna klasskamrater är framtiden smått oviss.
Frida Gåhlin håller redan nu kurser i måleri på Sunderbyns Folkhögskola.
– Jag har jobbat som frisör i 20 år innan jag började på konstlinjen för fyra år sedan. Jag såg utbildningen som en personlig investering och ångrar inte en sekund. Jag har fått en helt ny syn på måleriet som är mitt främsta uttryck. Målet är att skapa en tillvaro där konsten får plats och samtidigt kunna försörja mig, säger hon.
Hans Blom hade aldrig tecknat eller målat innan han på inrådan av sin dotter började sin konstutbildning för fyra år sedan.
– Men jag har jobbat med bild, både i mitt arbete i databranschen där jag arbetat med tredimensionella dataanimationer samt från min utbildning till fotograf på Bergnäsets fotoskola. Jag är en bildmänniska, visualiserar saker och har bland annat publicerat serien "Knäppo" i Norrbottens-Kuriren. Men nu är det konst som gäller, säger han.
Han medverkar i utställningen med ett antal akvarellmålningar där han utgått från gamla och nytagna bilder från Skogså.
– Jag tycker att akvarell är den svåraste tekniken. Därför har jag sedan oktober i fjol haft som projekt att lära mig att måla akvarell, säger han.
Carole Creedon Lundberg har en konstutbildning från Irland i grafisk design men flyttade till Luleå för 10 år sedan när hon träffade sin man.
– Jag har framför allt jobbat med stora kvinnokroppar som motiv där jag testat olika tekniker – allt från emalj till krokiteckningar. Det har varit jätteroliga år så nu kommer jag att utbilda mig till konstpedagog, säger hon.