Lars Winnerbäck satsar på stor arenakonsert i Luleå

Lars Winnerbäck bjuder upp till stor fest i Luleå. Den folkkära artisten gör sitt största framträdande på länge i Norrbotten då han gör en konsert i Coop Norrbotten Arena.

Lars Winnerbäck gjorde ett antal större spelningar förra sommaren, men var aldrig i landets norra delar. Till hösten kommer artisten till Luleå.

Lars Winnerbäck gjorde ett antal större spelningar förra sommaren, men var aldrig i landets norra delar. Till hösten kommer artisten till Luleå.

Foto: Victor Bomgren

Konsert2023-05-10 10:05
undefined
Coop Norrbotten Arena är en av länets största mötesplatser för publik och var värd för bland annat Kents avskedsturné 2016.

På sociala medier berättar Lars Winnerbäck att han kommer släppa ett nytt album i höst och i samband med detta ge sig ut på en Sverige-turné.

Den 7 december kommer Lars Winnerbäck till Coop Norrbotten Arena och har med sig David Ritschard som support. Med i det turnerande bandet finns trummisen Jonna Löfgren, från Boden, och sångaren Sandra Widman, från Skellefteå och tidigare medlem i Piteåbandet Oh Jonathan.

Artistens 14:e album får namnet "Neutronsjärnan" och kom till genom demos från hemmet i Oslo som skickades till en välkänd kollega i Stockholm.

– Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke (Berg), som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär fyrtiofem sekunder, sen började vi jobba. Och han ringde Martin (Sköld), säger Winnerbäck i en presstext.

– Det har varit kul att se Jocke och Martin, i deras universum, hur dom jobbar tillsammans. Och det händer nåt oväntat när vi krockar. Logiskt och bekant, men nytt.

Redan under de första minuterna som hans Instagram-inlägg legat ute fick Lars Winnerbäck tusentals gilla-markeringar och hundratals kommentarer från överlyckliga fans. 

Själv konstaterar Winnerbäck på Instagram: "Herregud! Kul!" 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!