Hoojas feta avskedsfest i Malmberget blir historisk

Hoojas första framträdande på hemmaplan blir också det sista – konserten blir ett avsked av Malmbergets sporthall som ska rivas.

Duon Hooja och DJ Mårdhund poserar i Malmberget, bara ett stenkast från Sporthallen som får ett värdigt och röjigt avsked i och med deras konsert.

Duon Hooja och DJ Mårdhund poserar i Malmberget, bara ett stenkast från Sporthallen som får ett värdigt och röjigt avsked i och med deras konsert.

Foto: Magnus Tosser

Konsert2022-08-25 06:28

Den 22 oktober gör Hooja sitt första uppträdande någonsin på hemmaplan efter en galen sommar med tiotusentals besökare på konserterna. Efter att ha funderat på att arrangera kvällen i ishallen har kommunens representanter bestämt sig för att låta Hooja stå för den sista dansen i Malmbergets sporthall.

– Den ska rivas när gruvan, så att säga, tar den så vi kommer ha en avslutningsfest för hallen, berättar Daniel Sonntag, eventsamordnare på Gällivare kommun.

Då kanske hallen rivs redan då?

– Haha. Det är möjligt, det är så stort tryck – det kommer bli jättebra.

undefined
Malmberget sporthall ska rivas och den sista dansen sker till tonerna av Hooja den 22 oktober.

Det kommer att finnas 1 500 biljetter till salu inom kort och intresset för evenemanget är redan rekordstort. Efterfrågan når nya höjder när den populära musikduon möter hemmapubliken för första gången. 

– Vi har kollat på möjligheten att ha konserten utomhus eftersom efterfrågan är så stor och vi har ingen lokal som kan ta fler än 1 500 personer. Men risken är för stor att det blir problem med tekniken och blåst i oktober, då kommer inte ljudet fram. Vi kommer inte köra utomhus, det kanske är snöstorm – jag har åkt skidor den 15 oktober, säger Daniel Sonntag.

undefined
Duon Hooja och DJ Mårdhund poserar i Malmberget, bara ett stenkast från Sporthallen som får ett värdigt och röjigt avsked i och med deras konsert.

Många personer har hört av sig för att visa sitt intresse men eftersom kommunen planerar att genomföra ett större kringarrangemang runt spelningen väntar de med att presentera programmet innan alla samarbetspartners gett klartecken. Personerna som vill köpa biljetter får vänta ytterligare några dagar med att öppna plånboken – och att rusa till kassorna.

– Vi kommer ha biljettförsäljning både på stan och på nätet, troligtvis kommer vi kunna börja med försäljningen inom kort, säger Daniel Sonntag.

– Det är folk som redan bokat hotell och undrar när vi ska börja biljettförsäljningen. Vi ska börja så snart som möjligt, men det är ett enormt intresse – jag blir väldigt förvånad om vi inte säljer varenda biljett.

undefined
Hooja lockade flera tusen personer till Kirunafestivalen, i Malmberget får 1 500 personer chansen att se akten.

I en tidigare intervju berättade eventsamordnaren att arrangörerna planerade att boka ytterligare en artist för att fylla ut programmet, men så blir inte fallet. Hooja på scenen räcker gott och väl för att locka folk till sporthallens avskedsfest.

– Vi hade först tänkt att ha en annan artist med. Men vi kommer samarbeta med lokala artister på plats som kan vara förband, det känns bra att kunna ge dem chansen att uppträda, säger Daniel Sonntag.

Karta: Sporthallen Malmberget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!