Succén från julkalendern kommer tillbaka till Luleå

Förra årets julkalender i SVT spelades in i Luleå och hyllades av publik och kritiker. Nu ska familjen Knyckertz bli långfilm och inspelningarna återvänder norrut.

David Sundin, Paloma Grandin, Axel Adelöw, Claes Malmberg och Gizem Erdogan skådespelade i julkalendern. Nu kommar flera av dem tillbaka till Luleå.

David Sundin, Paloma Grandin, Axel Adelöw, Claes Malmberg och Gizem Erdogan skådespelade i julkalendern. Nu kommar flera av dem tillbaka till Luleå.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Film2022-08-26 20:34

Under vårvintern 2021 genomfördes inspelningarna av det som skulle bli förra årets julkalender på SVT. Det första avsnittet sågs av 1,5 miljoner tittare och nu hoppas produktionsbolaget Unlimited Stories på att kunna locka storpublik även till biograferna.

– Det är kul att få Knyckertz tiill bioduken, vi tycker så mycket om det här universumet. Vi tycker så klart också att det kommer att bli kul att återvända till Luleå, säger producenten Linus Stöhr Torell.

undefined
När Gizem Erdogan och David Sundin senast befann sig i Luleå låg snön på marken. Den här gången ska inspelningarna ske i sensommarmiljö.

"En hederlig jul med Knyckertz" hade en imponerande lista skådespelare, med bland andra Gizem Erdogan, David Sundin, Marie Robertson och Julia Dufvenius som framträdande namn. Den 5 september inleds inspelningarna i Luleå och stora delar av rollistan är densamma.

– Det känns underbart att träda in i Knyckertz värld igen och den finns uppe i Luleå, säger Stöhr Torell.

Många nya miljöer kommer dyka upp på bioduken, samtidigt kommer publiken känna igen många platser då inspelningarna bland annat återvänder till Kyrkbyn och Svartöstan. 

undefined
Producenten Linus Stöhr Torell behöver inte oroa sig för snöbrist denna gång, nu hoppas han i stället på att trädens löv inte hinner byta färg.

Vad handlar den om?

– Man kan säga att i den här filmen så står Tures hund Snuten i centrum, det kommer att bli ett drama på liv och död för honom.

Förra inspelningen flöt på bra med ett huvudbry – bristen på snö i slutet av april. Den nya filmen ska utspela sig i sensommarskrud och då slipper produktionen oron. 

– Nu är det väl röda löv vi får vara oroliga för (skratt), men det ska nog inte vara några problem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!