Pridetåget avgår klockan 15 på lördagen från järnvägsstationen mot Centrumtorget, där det blir en dansföreställning som bygger på den iranska dansformen Baba Karam.
Senare på kvällen på Hotell Bodensia uppträder artisterna Martin Rolinski från Bodies Without Organs (BWO) och Tess Merkel från Alcazar tillsammans samt den queera artisten Yarlie, ursprungligen från Boden. Dagen avslutas med disko med DJ Anna.
– Jag tycker det är superbokningar vi har gjort, säger Joakim Isaksson Markström, RFSL, som arrangerar Pride tillsammans med Boden event.
Nasim Aghili på Konstgruppen Ful är regissör för dansföreställningen "Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian" som turnerar med Riksteatern i Sverige i sommar.
– Vi kommer med ett dansant kärleksbudskap till Boden.
Tre dansare och en DJ bjuder upp till en föreställning där Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition möts.
– Baba Karam är en iransk folklig dansform, som är jättepoppis i Iran, men också välkänd i angränsande länder och så klart också bland exiliranier.
Den dansas både på fest och på scen ofta med maskulin drag, så att kvinnor framträder som män, det vill säga "drag" som i det engelska ordet för lek med könsuttryck, såsom dragqueens och dragkings.
– Det finns mycket queer potential och begär i dansformen, utan att det är något som uttalas, även om jättemånga dansar den.
Nasim Aghili kommer själv från Iran, men lämnade landet när hon var liten.
– Det förekommer massor av dans och fest och klubb i Iran i hemlighet, men det är absolut förbjudet rent officiellt. Våra tankar är hos de modiga som protesterar i Iran just nu, men när vi jobbade med föreställningen handlade det inte så mycket om vad som händer i Iran, utan om oss som lever i exil och vad dansen har betytt för oss.
Verket är en hyllning till de två amerikansk-iranska koreograferna Jamileh och Mohammad Khordadian som har inspirerat miljontals människor världen över att dansa Baba Karam, inte minst exiliranier.
Musiken och dansen varvas med dokumentära och personliga berättelser om avgörande händelser i människors liv som är förknippade med dans.
– Det handlar om glädjen och det stärkande i dansen och om ett sätt att skapa gemenskap runt dans där vi alla är med på våra egna premisser.
Publiken får vara med och dansa om de vill.
– Det brukar vara som en fest där alla människor känner sig inkluderade, även de som aldrig har sett dansen tidigare.