Det är kurstillfälle två och sex barn i åldrarna 3,5 till 12 år har samlats för att tälja spöken, hjärtan och andra alster.
Syskonen Tilda, Elias och Edvin Lugnet har anor. Deras farfar är snickare och har skapat utsirade sängar, sminkbord och andra möbler i sin verkstad som han med tiden ska överlåta till sina barnbarn.
– Han var mycket glad att barnen skulle gå en täljkurs, säger mamma Karolina Lugnet.
Under ledning av Ola Ling får de lära sig träets struktur och hur man jobbar med täljkniven. Han har genom åren täljt mycket med barn.
– Jag är utbildad fröken i matematik och naturvetenskap på gymnasienivå men jobbade de sista tio åren på högstadiet med barn och unga i autismspektrat, innan jag började jobba heltid som slöjdare för några år sedan. Slöjdare är ingen yrke du blir ekonomisk oberoende på, men jag har roligt, säger han.
Han menar att alla vi människor är skapande varelser, och att arbeta med händerna är ett grundläggande behov oberoende konstform.
– Men där har slöjden blivit lite undanskuffad. Kanske för att den är tillgänglig och lyfter man genusfrågan är det främst kvinnor som slöjdar. Dessutom en konstform som sker i hemmet, ett folkligt intresse där människor lägger ner sin själ i sina alster, men som bara de närmaste ser och uppskattar.
Själv vill han gärna se fler offentliga rum där människor kan mötas och där görandet kan bli en fin brygga till vidare umgänge.
– Kanske vågar man fråga om någon vill följa med och spela fotboll.
Men han betonar också de samtal och berättelser som kan födas medan man jobbar med händerna.
– Min mormor och hennes syster satt alltid i köket med andra tanter och handarbetade medan de drack kaffe och rökte cigaretter. Vi barn satt under bordet och fick höra fantastiska berättelser. Det var deras rum och umgänge. En fin plats, säger han.
Men för Ola Ling handlar det framför allt om att lyfta människor.
– Vi måste lära barn att tro på sin egen förmåga. Slöjd bygger självförtroende. Därför viktigt att ge barn verktyg så att de kan utveckla sin fantasi och växa som människa, säger Ola Ling.