Och visst var det många som hänfördes när de sex artisterna intog den temporära scenen ute på isvägen i södra hamn för att bjuda på en 20 minuter lång suggestiv berättelse ur deras föreställning "Wald".
Wald är ordet för skog på tyska och det är också skogen som varit kompaniets inspirationskälla när de skapat föreställningen.
– Det är naturens gång av evolution, tillväxt, förfall, död och återfödelse vi gestaltar. Inte minst människans påverkan på klimatet, säger Lisa Aberg.
Kompaniets medlemmar har alla gått på dans- och cirkushögskolan i Stockholm, om än i olika årskurser, och har därför sin bas i Stockholm.
– Men vi bor runt om i Europa – en i Italien, en i Frankrike, en i Berlin, en i England och så jag och en till som bor i Stockholm, säger Lisa Aberg.
Hon menar att föreställningen på isvägen var en utmaning, inte minst vittnade artisterna efter den första showen klockan 11 att den starka vinden ställde till med problem.
– Ögonen tårades och därför var det svårt att se, vilket är avgörande för att hålla balansen. Därför kunde många av oss inte utföra det vi normalt gör i en anpassad lokal inomhus. Men publiken var fantastisk. Det uppväger utmaningen, säger hon.
Kompaniet har tidigare genomfört föreställningar utanför normala scenrum, bland annat i ett slott i Frankrike samt en industrilokal i Finland.
– Men det är första gången utomhus på en isväg. En helt ny erfarenhet, menar Lisa Aberg.
En i den tillströmmande publiken är Helen Nilsson. Hon har åkt skidor i motvinden under en timme från Sandön för att se föreställningen.
– Jag har filmat för att skicka till vänner runt om i världen. Det var så otroligt att se dessa skickliga artister i förgrunden med siluetten av staden och Luleåskylten i bakgrunden. Det var en fin upplevelse efter en skidtur i dåligt före. Ärligt gick vi nästan på skidorna hit, säger hon.
Dans och rörelse har en särskild plats i Helen Nilssons hjärta efter ett långt arbetsliv i dansens tjänst, senast som danslärare på Kulturskolan.
– Men inte minst så kul att det händer olika saker i Luleå. Det behövs, säger hon.
Och Marie Wårell, verksamhetschef för Dansinitiativet, är otroligt nöjd av gensvaret efter den första föreställningen.
– Jag har länge velat göra något för Luleåborna på isvägen. Det kräver dock speciella tekniker, rörelser hyfsat stationära, som handstående, säger hon.