“Flashback forever"
Podcasten “Flashback forever" med komikerna Ina Lundström och Emma Knyckare samt deras vän “Scroll-Mia", som föredrar en mer anonym tillvaro, har varit vårens kanske mest hyllade. Genom att gå igenom trådar, ibland flera år gamla sådana, på forumet Flashback och bidra med egna åsikter om dessa gräver de fram humorguld ur internets mörkaste mylla.
"P3 Musikdokumentär"
Dokumentärer om vägen till toppen och livet bakom hitsen för vår tids största artister. En av vårens bästa är “Basshunter – datanörden som blev en världsstjärna". I en grundligt researchad musikdokumentär försöker Sigge Dabrowski finna receptet på Jonas “Basshunter" Altbergs framgång. Från pojkrummet utanför Halmstad till en av Sveriges mest framgångsrika artister.
“Vad är meningen med hela skiten?"
Precis just den frågan kanske man borde ställa sig lite oftare. Jonas Larsson gör det genom att intervjua forskare och andra om vad man gör när man kört fast i livet. Det blir långa vindlande samtal om kreativitet och formsvackor med olika personer som ger sin syn på saken. Lågmält och underfundigt.
Fördomspodden
En lite skruvad intervjupodd för den som tröttnat på fråga - svar - metoden. Emil Persson från tidningen Café lägger fram finurligt formulerade fördomar om sina kända gäster, som dessa sedan får ta ställning till. Fick Viktor Frisk till exempel betyget G i musik? Har Lars Lerin aldrig hållit i en badboll? Podden har uppehåll över sommaren men börjar bli en riktig långkörare, så för den nytillkomna lyssnaren finns en guldgruva att gräva ur.
“Talking Sopranos"
“Sopranos"-skådespelarna Michael Imperioli och Steve Schirripa, och deras gäster, går igenom den omhuldade maffiaserien avsnitt för avsnitt och delar med sig av berättelser från bakom kulisserna, roliga anekdoter och allmänt god stämning. Rekommenderas för alla som saknar umgänget på Bada-Bing.
“Creepypodden"
Det finns ett skäl till att “Creepypodden" är en av Sveriges populäraste poddar. Idén är enkel och därmed genial. Lyssnarna får skicka in spökhistorier som sedan läses med känsla och darr av programledaren Jack Werner och hans kollegor. Höjdpunkten är när producenten Ludvig Josephson står för berättandet.
“Bildningspodden"
Finns det någon som inte känner sig för obildad? Tack och lov finns denna kunskapskanon, som hjälper oss att jaga ikapp på vitt spridda ämnen som "Guidebokens historia", "Sapfo" och "Månens historia". Lättfattligt och kul, med kunniga forskare från Stockholms universitet. Som lyssnare bjuds man på allt från den livsnödvändiga baskunskapen till den avancerade överkursen.