JAG SÅG i tidningen att köttproducenterna i Luleå med omnejd tänkte starta en kött- och charkbutik i centrum som ska heta Bondens butik. Tyvärr tror jag en sådan affär får extremt svårt att överleva på sikt. Att de ska hitta en passande lokal i Storgatan är nog inte så lätt heller.
Vad som däremot skulle kunna fungera är en saluhall i Luleå centrum. Där kan finnas försäljning av kött/chark, fisk/skaldjur, ost och grönsaker under samma tak. Gärna i kombination med ett kafé eller restaurang.
Det finns en passande lokal i centrum som har stått tom i åratal, nämligen gamla posthuset. Så varför går inte köttproducenterna ihop med andra mataktörer och försöker få igång något där?
Det skulle bli en publikmagnet och ett unikt koncept som inte finns på Storheden heller.
Går ett sådant projekt att göra framgångsrikt i Kalmar (Bremersons) så varför inte i Luleå?