Vi vill kunna spela fotboll

En ordentlig, fungerande fotbollsplan i Karesuando står på Daniel Lazarovs önskelista.

En ordentlig, fungerande fotbollsplan i Karesuando står på Daniel Lazarovs önskelista.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Insändare2020-05-07 09:31
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill vända mig till Kiruna kommuns politiker. Jag vill att ni ska ordna en fotbollsplan till oss i Karesuando! 

Vi är många ungdomar här i Karesuando som älskar att spela fotboll men vi har ingen ordentlig fotbollsplan. Den som finns här ligger långt utanför byn vid den hårt trafikerade bilvägen. Den fotbollsplanen är också helt ojämn och har stora stenar.

Det vi ungdomar här i Karesuando nu önskar är att kommunen rustar upp fotbollsplanen, jämnar ut den och lägger ordentlig grus eller konstgräs. Som den ser ut nu så går det inte att spela på den. Målburarna som finns där har inga nät heller.

Vi är många sportintresserade i byarna inom Kiruna kommun men det verkar som att kommunpolitikerna prioriterar endast dem som bor inne i Kiruna stad. Dags att vakna politiker! Vi här i Karesuando finns också, se oss och bry er om oss! 

Det är viktigt att barn ska kunna röra på sig så mycket som möjligt och det ska kännas glädjefyllt. Det enda vi kan göra här är åka skidor, springa och på vintern så kan vi spela hockey om det inte är för kallt. Vi som gillar fotboll kan inte spela. Det finns någon av oss som åker till Kiruna en gång i veckan för att kunna träna fotboll och den ungdomens föräldrar kör hen dit och det tar 2,5 timmar att köra dit enkel väg. 

Så kom igen politiker, skicka någon till Karre för att fixa vår fotbollsplan!!!
Daniel Lazarov, klass 7, Karesuando skola