Svar direkt: Framtiden en öppen fråga

Insändare2020-02-11 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Luleå kommun växer och det är bra. Det är bra för att det blir fler jobb och fler bostäder. Det innebär förhoppningsvis att fler människor väljer att flytta till oss. Och det i sin tur leder till ökade skatteintäkter till skola, vård och omsorg. En växande kommun innebär förstås också andra förändringar. Exempelvis ökad trafik, fler grannar och förändrad utsikt. Men också exempelvis fler restauranger, fler caféer, fler mötesplatser.

 Vi behöver fler och olika markområden som möjliggör företagsetableringar som leder till jobb. Precis som beskrivs i insändaren så pekas lämpliga platser ut i en översiktsplan. Nuvarande översiktsplan är under revidering och det slutliga förslaget är inte klart ännu. Både översiktsplan och eventuella detaljplaner genomgår en omfattande process som bland annat innehåller möjligheter för medborgerligt inflytande. Hur området vid Lövskatan ska användas i framtiden är alltså fortfarande en öppen fråga.

 Lenita Ericson

Kommunalråd

I de frågor jag fick kopplat till artikeln den 3:e februari var det väldigt vagt om vilka rapporter som man hänvisade till. I de frågor som ställdes fanns det inte med vilka rapporter som avsågs i insändaren och tidsperspektivet var brett angivet vilket gör det omöjligt att besvara.  Att "träden ska ersättas med verksamhet" är aldrig uttalat av mig. Nuvarande översiktsplan är under en process av revidering, och det slutliga förslaget är inte klart.

I mitt arbete som politiker så är varje dag ett lagspel både internt med partikollegor men också med våra medborgare. Jag ser positivt på att vi får in inspel och synpunkter på de förslag som läggs och det är inte konstigt att i vår strävan att ha en hållbar utveckling att det tillkommer områden som skapar synpunkter. 

Maritha Meethz

Ordförande miljö- och byggnadsnämnden