Sly sväljer turistmålen – Ta besöksnäringen på allvar!

De ansvariga borde ta en titt på skylten för den här reklamen är missvisande

Skylt sväljs snart av sly.

Skylt sväljs snart av sly.

Foto: Kjell Eriksson

Insändare2022-08-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ta besöksnäringen på allvar för i länet spenderar besökarna flera miljarder. I senare delen av julimånad reste vi upp till Luppio berget för att se dessa fantastiska hotellstugor placerade på klippsatser uppför berget och som tillkommit det senaste åren genom turistföretagaren Johan Väisänen och hans fru Sara. 

Många resenärer söderifrån men även från utlandet reser hit upp för att uppleva det exotiska Nordkalotten – Norrbotten. Och så möts man av en nedsliten lutande informationsskylt vid vägkanten i Hedenäset där texten försvunnit och slyn är på väg att ta över. 

De ansvariga borde ta en titt på skylten för den här reklamen är missvisande. Jag kan även konstatera att utsikten längst den vackra älvdal med holmar, fåglar och lador är snart igenvuxet av sly och åter sly.

Jag har arbetat i turistbranschen i dryga 40 år och kan konstatera att det blir allt svårare för entreprenörer att bedriva turism om inte våra politiker finns med på tåget. Nåja valet närmar sig och texten fixas kanske inför eventuellt nytt 4 års mandat.