Kampen om segern i OS i extremväder blir år 2021 jämnare än någonsin.
I Lytton sattes nyligen ett värmerekord för Kanada. 49,6 grader! Det är en rejäl putsning av rekordet. 4,6 grader varmare än tidigare notering! En heroisk insats med tanke på att temperaturrekord normalt slås med någon tiondels grad.
Death Valley, USA, 54,4 grader! Inte illa. En tangering av jordens varmaste uppmätta temperatur någonsin (ifrågasatta toppnoteringar från 1913 och 1931 borträknade).
Brandsäsongen i Nordamerika tycks kunna bli rekorderlig. Rök från bränder i västra USA orsakar problem på motsatt sida av kontinenten.
I Sibirien brinner osannolikt stora skogsytor. Kanske blir det i år rekord i upptining av permafrost. Kan till och med få den globala upphettningen att ticka uppåt när rekordstora mängder koldioxid och metangas frigörs.
Även Europa deltar i årets tävling. Vattenytan över vägbanan utanför staden Erftstadt låg tolv meter över vägbanan, efter superregnen. Osäkert om man tidigare i Europa har lokaliserat bilar med ekolod.
I Zhengzhou, Kina, kom en årsnederbörd på bara tre dagar! Ett tiotal städer i Henanprovinsen hamnade under vatten och på många håll syntes bara trädtoppar.
I medieskuggan har södra Afrika smugit sig fram till en tätposition. De senaste fem åren har länderna där inte haft en normal odlingssäsong. De har drabbats av extremvärme, torka, översvämningar och cykloner. 45 miljoner människor riskerar nu svält.
Vi kommer att kunna arrangera OS i extremväder varje år och med allt fler monsterrekord och förödande konsekvenser för människor och andra arter – om vi inte lyckas stoppa utsläppen av växthusgaser.
Kan vi i stället få ett OS i omställning? Människor som tävlar om minsta personliga utsläpp, kommuner som kämpar om att göra det lättast möjligt för invånarna att leva klimatsmart, regeringar som ställer upp i grenen Åtgärder som snabbast leder oss till nollutsläpp och underlättar låginkomstländers omställning.
Vi är nog många som vill slippa se fler OS i extremväder, särskilt med oss själva som deltagare.