Nej, Sverige bör inte gå med i Nato

Sveriges försök att gå med i Nato har inte för något gott med sig, skriver Peter Malmström.

Insändare2023-04-15 06:46
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nato för nu krig mot Ryssland i Ukraina. USA:s taktik är i sådana här sammanhang, att se till att kriget pågår länge, att i detta fall, ryska krigsapparaten slits ner. Dessvärre, om Ryssland håller på att förlora kriget, kommer Putin att sätta in taktiska kärnvapen för att avsluta kriget. Det borde alla förstå, om de tagit del av pressens beskrivning av ”monstret” Putin.  

När man nu hör förståsigpåarna prata om kriget, får man en känsla av att de talar om krigsspel på en dator. Det handlar ju dock om människor som dör, skadas, eller lemlästas för resten av livet. Hem och infrastruktur demoleras och bränns ner. Jag har kanske, för att jag levt i land med krig, en annan syn. Jag har sett karavaner med bilar med kistor på taken innehållande soldatlik. Jag har sett nedbrända byar. Jag har levt i en stad som utsatts för missilangrepp. Fred med landavträdelser, som kunde få slut på kriget känns för mig därför rätt. Tyvärr struntar Zelenskyj i sitt folks lidanden. Han vill göra bättre ifrån sig än Napoleon. Napoleon misslyckades ju med att besegra Ryssland i krig 1812. 

I våra försök att bli Nato-medlemmar har i en andra fas polisen stoppat koranbränningar. Detta har dock upphävts av domstol. Dock fortsätter våra politiker att tala i termer av att det som är tillåtet inte alltid är lämpligt, det vill säga inte ett entydigt stöd för yttrandefriheten.

I Koranen rekommenderas till exempel mannen att klå upp sin fru, om hon inte lyder. Sex före äktenskapet får du inte heller ha, men med slavinnor får du ha sex. Koranen förtjänar alltså ingen speciell respekt i 2000 talets Sverige. För att tillfredsställa Turkiet kommer nu Sveriges terrorlagstiftning ytterligare att skärpas. En terrorist är en som kämpar för frihet för sitt folk. Förtryckaren vill stämpla frihetskämpen som ond. Det gör hen genom benämningen ”terrorist". 

Ge kurderna en egen stat, lite av Turkiet, lite av Syrien, lite av Irak och Iran, så försvinner PKK. Se till att palestinierna får sin stat enligt 1967 års gränser, så försvinner de palestinska terroristerna. Svårare än så är det inte att få slut på ”terrorismen”.

I dagsläget är sannolikheten att Ryssland angriper oss militärt, praktiskt taget obefintlig. Läget vore än bättre, om vi som Österrike och Schweiz skulle låta bli att skicka vapen till Ukraina och därmed inte bidra till död och förintelse. När vi sedan blir klara med vår upprustning, blir den potentiella angriparens kalkyl, att det kostar mer än det smakar, att militärt attackera Sverige.