Lenita Ericson har det Luleå behöver

"Lenita Ericson har de verktyg som behövs för att leda Luleå", skriver signaturen Malin.

"Lenita Ericson har de verktyg som behövs för att leda Luleå", skriver signaturen Malin.

Foto: Lars-Göran Norlin

Insändare2019-11-28 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag bryr mig om Luleå. När jag tänker på vem som ska leda Luleå, ser jag att den personen kommer behöva leva upp till nya krav. Dagens läge är inte det gamla. 

Vi har en landsbygd där människor känner sig allt mindre delaktiga i samhället. Vår demokrati ifrågasätts av allt fler därför att man inte tycker att den har fungerat. Människors oro är inte trams, utan beror på att deras röster inte har hörts. De har sett hur deras resurser och service försvinner. 
 

Den som tar över ledarskapet i Luleå kommer att behöva bära detta, ändra på det som inte har fungerat och arbeta via en verklig dialog med Luleåborna. Hen behöver ha verktyg för att skapa delaktighet, så att fler tar plats i samhällsutvecklingen. Den som har visat att hon vill omfatta detta som kommunalråd är Lenita Ericson. Jag tror Lenita blir bäst för Luleå, inte för att hon är kvinna, utan på grund av hennes ledarskap.
 

Det finns flera grupper som behöver släppas in i besluten och självklart ska de vara med och forma Luleå. Idag är det lika viktigt för Luleåborna som för politikerna.
Malin