Låt valresultatet styra Luleås skola

Även om folkomröstningen är rådgivande är det självklart att resultatet ska styra hur skolstrukturen blir framöver i Luleå.

"Att bortse från valresultatet är odemokratiskt", skriver signaturen Medborgare i Luleå.

"Att bortse från valresultatet är odemokratiskt", skriver signaturen Medborgare i Luleå.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2020-11-10 08:08
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att göra som Socialdemokraterna hotat med, att endast ta hänsyn till resultatet om det är stort valdeltagande, är odemokratiskt.

Om valdeltagandet till nästa riksdagsval endast blir 30 procent skulle resultatet vara giltigt och samma bör gälla folkomröstningar även om de är rådgivande. 
Det är magstarkt av Socialdemokraterna att räkna de som inte röstat som stöd för deras alternativ 2. Istället bör de som inte röstat betraktas vara utan åsikt i frågan och därmed har överlåtit sin röst till förfogande till de som faktiskt har en åsikt och gått till vallokalerna.

En del av de som valt att inte rösta 8 november har gjort det med motiveringen att valresultatet inte är relevant då politikerna ändå kommer strunta i resultatet. Att inte lyssna på de som röstat genom att bortse från valresultatet är odemokratiskt och kan på sikt urholka vårt demokratiska samhälle då förtroende för politikerna minskar.