Kommunen måste ta sitt ansvar för skoterkörningen

Skoteråkandet inom förbudsområdet vid Luleå ridklubb fortsätter. Men kommunens ansvar brister, skriver Less och förbannad hästtjej.

Kommunen måste ta ansvar för säkerheten kring Luleå ridklubb, skriver signaturen En väldigt less och förbannad hästtjej.

Kommunen måste ta ansvar för säkerheten kring Luleå ridklubb, skriver signaturen En väldigt less och förbannad hästtjej.

Foto: Montage: Lars-Göran Norlin/Michael Probst

Insändare2022-02-24 07:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Var är kommunens ansvar gällande skoterproblemet vi har på Luleå Ridanläggning?

Helgen som varit (19-20 februari) har vi haft ytterligare en massa skoterförare som kört på ridslingan, IGEN. I helgen har det hänt massvis med incidenter och ryttare har ramlat av.

Undertecknad har vänt sig till kommunen flera gånger nu – som bara hänvisar till polisen. Självklart faller det under polisen när de bryter mot ett förbud. Polisen jobbar för fullt med detta med oss och vi anmäler varje skoter vi hör till polisen.

Men var är kommunens ansvar för att säkra upp vår anläggning och ridslinga? Anläggningen faller under kommunens ansvar och det bör ligga i deras intresse att säkra upp ridslingan det som går. Man kan sätta till ordentligt med skyltar vid början av stallvägen där de ofta smiter in, sätta skyltar vid alla infarter till ridslingan och anordna bommar från vattnet. 

Svaret som ges av kommunen som de öppet sa i Kuriren att ”det kommer inte att hjälpa”. Men det vet vi ju inte först det är provat? Då har kommunen åtminstone försökt vidta åtgärder och försökt lägga intresse i att vi ska ha en säker ridanläggning utan skotrar som kan vistas någonannan stans.

Ridsporten blir allt för ofta åsidosatt. Vi behöver er hjälp och det är nu.