Jag önskar att mitt jobb inte behövdes

InsÀndare2019-10-10 06:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Jag önskar att jag inte behövdes pÄ mitt jobb. Jag önskar att stroke, trafikolyckor och sjukdomar inte fanns. Men tyvÀrr Àr det inte sÄ. Jag, och mina arbetskamrater, behövs!

Jag har under mÄnga Är, i mitt arbete pÄ FramnÀs folkhögskolas neurolinje, fÄtt förmÄnen att trÀffa, guida och undervisa mÀnniskor vars liv tog en annan riktning nÀr de drabbades av hjÀrnskada och blev tvungna att börja om frÄn början med att lÀra allt pÄ nytt igen - och dÄ menar jag ALLT!

Jag har Àven under dessa Är alltid imponerats av den styrka mÀnniskor besitter "nÀr det vÀl gÀller"! Jag har ingen aning om hur jag sjÀlv skulle hantera en liknande situation men kan bara hoppas och önska att jag har hÀlften av vÄra kursdeltagares envishet, positivism, styrka, klokhet och framÄtanda och att jag i ett sÄnt lÀge fÄr ta del av mina arbetskamrater kunskap och stöd.

En av vĂ„ra mĂ„nga kursdeltagare Ă€r Urban som för nĂ„gra Ă„r sedan gick ut Neurolinjen. Han Ă€r en sĂ„n person som har alla de styrkor jag rĂ€knat upp tidigare. Han lĂ€r oss andra att ta tillvara pĂ„ vardagen och se "det braiga i det lilla" för vi vet inget om vad vi har framför oss, men vi vet att vi har “hĂ€r och nu”! 
Tacksam Ă€r jag! Tacksam för att fĂ„ lĂ€ra kĂ€nna alla fantastiska superkvinnor och supermĂ€n! De har lĂ€rt mej sĂ„ mycket om vad som Ă€r viktigt i livet –  ni vet vilka ni Ă€r!
Afasi Ă€r en försĂ€mrad förmĂ„ga att tala och anvĂ€nda sprĂ„ket och Ă€r relativt vanligt hos personer som insjuknar i till exempel stroke. Idag Ă€r det afasidagen! Tack Ubbe att jag fick tillĂ„telse att anvĂ€nda dej som den goda förebild du Ă€r, fortsĂ€tt hĂ„ll nĂ€ven högt i luften och fortsĂ€tt att leva! 
Helena, pedagog/handledare pĂ„ FramnĂ€s folkhögskolas Neurolinje 
Fotnot: I dag, 10 oktober, uppmÀrksammas afasidagen.