Dags bilda nytt parti

Dags bilda ett nytt parti tillsammans med kommunal, handels med flera, menar Ulf Andersson.

Vad händer med pensionerna när rekordlånen för coronakrisen ska betalas tillbaka, frågar sig Ulf Andersson.

Vad händer med pensionerna när rekordlånen för coronakrisen ska betalas tillbaka, frågar sig Ulf Andersson.

Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Insändare2020-07-04 03:46
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De som jobbar inom äldreomsorgen och boende där betraktas ju som en ”flock” gnuer på savannen.
Centern fick 557500 röster vilket motsvara 8,6 procent och då 31 riksdagsmandat.
Kommunal har 503 000 medlemmar och handels 154 000 medlemmar. Det blir då totalt över 657000 röster. 

Lägg sedan till de som är förbannade över att deras gamlingar avlider (kvävs) i äldreomsorgen, gamlingar som via skattsedeln betalat för beredskapslagren och som ansvariga partier sedan delat ut som julklappar bland annat till Baltikum.
Har för många dött för tidigt? Tegnell: Ja absolut! Det talas mycket om att man inte kan göra jämförelser eftersom man ligger i olika faser, men vad händer när alla ligger i samma fas och Sverige sticker ut? Kommer vi då få höra att ”operationen lyckades men patienten dog”?
Coronakrisen slår mot pensionärernas plånböcker. Nästa år kommer inkomstpensionen att räknas ner enligt en färsk prognos.Sedan ska ni tänka på statsminister Löfvéns uttalande när det gäller pandemin: ”pengar är inte något problem”. Men när det gäller pensionerna så blir det annat ljud i skällan.
Vad händer när rekordlånen för coronakrisen ska betalas tillbaka? Magnus Henrekson har sagt att "Det blir nutidens och framtidens pensionärer som får betala". Enligt honom kommer världens centralbanker att sälja tillbaka statsobligationer som finansierat lånen tillbaka till pensionsfonderna, vilket betyder att nuvarande och kommande pensionärer får bära kostnaden.
En påminnelse. Rapporten 2010, som refereras i Riksdag och Departement, är sannerligen ingen trevlig läsning för unga svenskar i 25- till 30-års-åldern, de som kommer att gå i pension åren kring 2048. Då kommer Sverige att belägga näst sista plats bland EU:s 27 länder vad gäller pensionens storlek i förhållande till slutlön. Då är även tjänstepensionen inräknad. Enbart Estland är då obetydligt sämre än Sverige. Pensionsgruppen kommer inte ge sig förrän vi har nått jumboplatsen. 
– För en snittpensionär har bromsen som satts in tre gånger inneburit en förlust på cirka 46 000 kronor under åren 2010 till 2017, säger Christina Rogestam i SPF Seniorerna.