Nästan hela Eriks släkt bor i Lillkorsträsk, själv är han uppvuxen i Piteå, precis som Eva-Lotta. De träffades redan i tonåren och under sina första somrar ihop hjälpte de till med släktens slåtter, i byn som klättrar uppför Kanisberget. Här hade Eriks morföräldrar sitt lilla hus och när de dog kändes det naturligt för Eva-Lotta och Erik att ta över det. Trots att de bara var lite över 20 år.
– Vi trivdes så bra i byn, vi kände redan en hel del folk här och så var det ju så vackert! Då var huset bara 75 kvadrat, men det räckte för oss och så småningom för vårt första barn, berättar Eva-Lotta.
Vedspis i köket
Men när barnen blev fler och större kändes stugan trång och Eva-Lotta och Erik ritade en utbyggnad.
Det lilla, lilla köket växte och blev ett riktigt stort kök. Här installerades en vedspis som ropats in på auktion. Huset fick också fler sovrum och ett rejält badrum.
Från början var hela hemmet inrett i en gammal stil, men när sofforna för några år sen skulle bytas ut ”dammades” Eva-Lottas farmors gamla
NK-rariteter av. Och de kom att förvandla hela interiören i familjens vardagsrum. De fina 1960-talssofforna som Eva-Lottas farmor köpt  på varuhuset när hon jobbade där hade genom åren genomgått en rad förvandlingsnummer, nu fick Eva-Lottas kompis, som just skulle gå möbelrenoverarlinjen, ta sig an dem.
– Jag valde ett grafitgrått tyg till sofforna och ett mönstrat till fåtöljen. Jag blev så förtjust i 1960-talslooken att hela vardagsrummet fick byta stil.
Gammalt och nytt
På återbruksstationen hade Eva-Lotta turen att hitta några skåp som hört till originalinredningen i en av traktens frisersalonger som grundades just på 1960-talet. Därtill har hon och Erik köpt nytillverkade möbler i rätt stil. Väggarna tapetserades med en rombmönstrad tapet i rätt retrolook. I köket, som med sina 40 kvadrat verkligen är hustes hjärta, blandar Eva-Lotta gammalt med nytt och här finns gott om plats för såväl bebisen som familjens tre hundar.
Utsikten från såväl matplats som vardagsrum är böljande vacker och det är just de fina omgivningarna som, enligt Eva-Lotta, är det bästa med att bo i Lillkorsträsk.