Den nya industrialiseringenNorra Sverige

Hon tog hem Svemins arbetsmiljöpris: "Stolt och hedrad"

Camilla Backebjörk vid LKAB i Malmberget har i 13 års tid jobbat för en bättre och säkrare arbetsmiljö.
Camilla Backebjörk vid LKAB i Malmberget har i 13 års tid jobbat för en bättre och säkrare arbetsmiljö.

Camilla Backebjörk, arbetsmiljöutvecklare vid LKAB i Malmberget, tilldelades gruvornas branschorganisation Svemins Arbetsmiljöpris 2023.

Norra Sverige 8 februari 2023 13:50

Hon tog emot priset på scenen i Kulturens hus lilla sal i Luleå på onsdagen, som var i stort sett fullsatt i samband med att Svemin och Industriarbetsgivarna höll årets arbetsmiljökonferens.

– Jag är otroligt stolt och hedrad. Att jobba med arbetsmiljö är det häftigaste jag vet. Men jag är inte ensam i det här priset. Jag bär med mig alla fantastiska människor som jag jobbat tillsammans med under mina 13 år. Vi har varit många genom åren och jag är väldigt tacksam över att få jobba i ett företag som vill bli bättre och utvecklas varje dag, sade Camilla Backebjörk i sitt tacktal.

undefined
Camilla Backebjörk tog emot Svemins arbetsmiljöpris av Gunnar Rådberg, platschef vid Björkdalsgruvan och ordförande i Gramko, en kommitté inom Svemin.

Priset motiverades bland annat med att hon "genom pedagogiska verktyg, utbildningsmaterial och entusiasm skapar en tryggare arbetsmiljö för sina medarbetare".

Sedan 2009 har Camilla Backebjörk jobbat med arbetsmiljöfrågor i LKAB Malmberget. Arbetet sker tillsammans i en säkerhetskultur-grupp och även mot andra orter och berör allting ifrån teknik till säkerhetskultur.

– I slutändan är det mina kollegor som gett mig inspiration till att skapa en bättre arbetsmiljö för alla. Om jag kan förhindra att en person inte skadar sig eller blir sjuk är det värt allt. Att kunna påverka har drivit mig. Säkerhetskultur-gruppen i Malmberget ger mig otroligt mycket inspiration varje dag, sade hon.

Förutom blommor och äran ingår även 25 000 kronor i priset.

– Jag har faktiskt inte hunnit tänka på vad jag ska göra för pengarna, sade Camilla Backebjörk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!