Gemyt på Kvarndagen

Kvarndagen i Vettasjärvi är ett exempel på att landsbygden lever tack vare en skara eldsjälar som vet att den som tas emot med öppna armar alltid känner sig välkommen.

MINNESVÄRT. Kevin Enback Palm upplever Kvarndagen i Vettasjärvi som ett stort äventyr. Anette Enback förevigar barnbarnet.

MINNESVÄRT. Kevin Enback Palm upplever Kvarndagen i Vettasjärvi som ett stort äventyr. Anette Enback förevigar barnbarnet.

Foto: kenth Bergmark

Vettasjärvi2010-08-03 06:00
Sommaren är den tid på året då landsbygdens numer mer eller mindre avfolkade byar lever upp igen tack vare tillströmmande hemvändare som under en vecka eller mer återknyter bekantskapen med sina släktingar och anhöriga.Eldsjälar
I år och nästa år satsar också kommunen på att öka sin attraktionskraft genom att understödja de traditionella så kallade hembygdsdagarna i hopp om återinflyttning.Kvarndagen i Vettasjärvi utgör ett av exemplen på att ett fåtal eldsjälar, med relativt små medel, lyckas förmedla känslan av samhörighet och värdet av det man åstadkommer och står för.Traditionellt
Årets upplaga av det som utvecklats till en betydelsefull dag för innevånarna i kommunens östra del behåller sina traditionella attribut. Det bjöds på gudstjänst, i år med Vittangiprästen Oskar Skoglind, man bjuds på rökt sik, hembakt bröd och kornmjölsgröt och ges tillfälle att umgås.Liksom på andra håll är Kvarndagen i Vettasjärvi en dag för återseenden. I år till viss del under tak på grund av lågtrycksväder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om