Foten i fokus på årsstämman

Sveriges Fotterapetuer har haft sin nationella årsstämma och sitt 20-års jubileum i Umeå.

Föreläsarna från NUS. Från vänster Anna-Karin Österlund, fysioterapeut, Eva Gustafsson, ortopedtekniker, Lisbeth Brax Olofsson och Anna Blind, båda ortopeder.

Föreläsarna från NUS. Från vänster Anna-Karin Österlund, fysioterapeut, Eva Gustafsson, ortopedtekniker, Lisbeth Brax Olofsson och Anna Blind, båda ortopeder.

Foto:

Umeå2019-06-07 06:00

Allt som allt blev vi 190 deltagare, 30 utställarföretag med 50 personer som bemannade montrarna. Vi ordnade vintriga norrländska aktiviteter för medlemmarna i samband med stämman, runt omkring Umeå.

Arrangemanget inleddes med att de olika distriktens ordföranden hade ett möte. Det är nyttigt att träffas och ventilera olika problem som kan uppstå. Ofta händer det att man jobbar lite olika i olika distrikt och kan hjälpa varandra framåt med tips och råd, men framförallt är det viktigt att träffas och diskutera.

Fredagens program var föreläsningar, besöka utställare och avslutning med bankett där medlemmar som auktoriserats fick diplom och berätta varför de avlagt detta prov. Varför gör man det? Jo vi ser det lite som en kvalitetssäkring på vår kunskap. Det har för de flesta gått några år sedan utbildningen, så då är ett nytt prov med både en teoretisk och en praktisk del ett bra sätt att uppdatera sig. Vi delar även ut ett stipendium, för medlemmar som reser och ser hur andra länders fotterapeuter arbetar. Årets stipendium gick till två tjejer från Stockholm som besökt Irland och rapporterat därifrån.

Vi hade förmånen att få använda oss av föreläsare från Norrlands universitetssjukhus, Lisbeth Brax Olofsson – ortoped och fotkirurg, Anna Blind – ortoped och blivande fotkirurg, Anna-Karin Österlund – fysioterapeut och Eva Gustafsson – ortopedingenjör. De belyste ”neurofoten” från olika vinklar, med sjukgymnastik, ortopedtekniska och kirurgiska åtgärder.

Lördagen startade med årsstämman och en delvis ny styrelse togs fram. Som ordförande att leda vårt förbund kommande år valdes Marie Kjellman, Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om