Tärendö PRO på långresa

En söndagsmorgon i juni startades från Tärendö en resa söderut med 28 pensionärer. Målet var PRO:s egen folkhögsskola Gysinge i Gästrikland.

Foto:

Tärendö2010-06-28 06:00
Pensionärerna åkte E 4 ner till Sundsvall för övernattning och fortsatte på måndagsmorgon mot det underbart vackra Gysinge, där fyra nätter tillbringades. Från Gysinge gjordes sedan utflykter till olika landskap, med en guide och lärare som kunde sin sak. Pensionärerna fick se lite av det bästa i varje landskap, bland annat Carl och Carin Larssons gård i Sundborn, Uppsala domkyrka och de berömda kullarna och Carl von Linnés trädgård. I Ockelbo besöktes WIJ trädgård och i Sandviken besöktes Vallhalla, Sandviken PRO:s egen gård. Kaffe och lunch, medhavd mat från Gysinge folkhögskola, intogs oftast ute i det gröna under dagsresorna. Dess-
utom hände mycket mer, som dock inte berättas här. Den långa hemresan startade en fredagsmorgon. I Östersund blev en övernattning på lyxhotell innan hemmaplan Tärendö nåddes följande dag. Totalt 300 mil med Keros buss och med Pelle vid ratten var avverkade, en fantastisk resa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om