Bra år för Seskarö IF

Seskarö IF har haft årsmöte och styrelsen kunde med tillfredsställelse se tillbaka på jubileumsåret 2018 men samtidigt ta sikte mot framtiden.

Delar av Seskarö IF:s nyvalda styrelse. Ordförande Annika Hautalampi flankeras av Karoliina Korpioja till vänster och Fia Alamäki till höger.

Delar av Seskarö IF:s nyvalda styrelse. Ordförande Annika Hautalampi flankeras av Karoliina Korpioja till vänster och Fia Alamäki till höger.

Foto:

Seskarö2019-03-27 06:00

SIF har under året fått fler medlemmar, och idag har man 353 bokförda. Mycket lyckosam har satsningen på ett minigym visat sig vara, och den vägen har man nått nya grupper.

Tävlingsidrott bedrives för närvarande i orientering och skidorientering. I den senare grenen har Kristina Tholerud, uttagen i juniorlandslaget, Lars Lundkvist samt Hans Ylipää varit framgångsrika. Jan Lindelöf och Ingvar Isaksson har sommartid varit de mest framgångsrika. Den förstnämnde blev föreningens fjärde så kallade Stor Grabb i norrbottnisk orientering. Båda dessa var också mycket aktiva som arrangörer för olika tävlingsaktiviteter. Orienteringssektionens ordförande Kjell Henriksson har genom idogt arbete fått fart på en stor ungdomsgrupp. Orienteringssektionen arrangerade två jubileumsarrangemang. Boulesektionen bedriver uppskattad verksamhet året runt.

Föreningen fick en ny hedersmedlem, Lars Lundkvist. Denne har en näranog 50-årig bana i föreningen bakom sig och är och har varit framgångsrik med över hundratalet mästerskapsmedaljer på olika nivåer, bland annat på SM. Han är och har varit aktiv i skidåkning (med bland annat Tornedalens bästa vasaloppsplacering genom tiderna – 17:e man 1991), orientering, skidorientering, friidrott och fotboll. Han har varit banläggare för Norrlandsmästerskap både sommar och vinter och många DM-tävlingar. Lars innehar elitmärket i banläggning. Vidare är han Stor grabb i orientering, skidåkning (skidorientering) i Norrbotten och blev också mottagare av Stora Ledarmärket 2018.

Styrelsen informerade om upprustningen av klubblokalerna. Planer finns också att ordna en boulebana i anslutning till idrottshallen.

Styrelsen valdes om i sin helhet, och den har följande sammansättning: ordförande Annika Hautalampi, sekreterare Fia Alamäki, kassör Tomas Högström samt Karoliina Korpioja, Walter Innala, Magnus Kauma och Kjell Henriksson.

Sektionsledare blev Kjell Kauma, fotboll, Kjell Henriksson, skidor och orientering, Rut Österberg, boule, Annika Hautalampi, motion samt Karoliina Korpioja, barn och ungdom.

Revisorerna Erland Wallgren och Bengt-Göran Semberg omvaldes.

Mötet avslutades med sedvanligt fika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om