PRO firar 55 – då blev det stort kalas

Försommarträff och 55-årsjubileum. Det har firats hos PRO-föreningarna i Övertorneå kommun.

Stort kalas på Övertorneå Folkets hus.

Stort kalas på Övertorneå Folkets hus.

Foto: Picasa

Övertorneå2019-06-10 06:00

PRO – föreningarna inom Övertorneå kommun anordnade en försommarträff på Folkets hus i Övertorneå. En sammankomst som föreningarna vill ha som en återkommande träff för alla medlemmar i PRO som tillhör Hedenäset, Övertorneå. Juoksengi, Svanstein eller Pello PRO förening. Till träffen kom inte mindre än 150 medlemmar från de olika föreningarna.

Att årsträffen sammanfaller med 55-årsjubileet för Övertorneå och Hedenäsets föreningar var en nyhet för många av deltagarna. Men det mottogs med stor glädje vilket avspeglade sig i en gemensam hyllning framför Folkets hus-byggnaden.

Som konferencier under träffen fungerade Eva Rögde, ombudsman för PRO Norrbotten, som iklädde sig den rollen med bravur. Mycket skämt och många otroliga och vackra sånger av olika artister framförde av henne tillsammans med pianisten Petter Andersson.

Medlemmarna fick möjlighet att medverka i olika tävlingar där tidigare kunskaper om kryddor och artister kom väl till pass om resultaten i tävlingarna skulle leda till en topplacering. Resultaten bekräftade att kunskaperna bland PRO-medlemmarna finns arkiverade och går att aktivera vid rätt tillfälle.

En stor grupp av medlemmarna i Övertorneå PRO förening hade lagt ned mycket tid på att laga den middag som uppskattades av samtliga deltagare.

Försommarträffen, nästa år, kommer att anordnas i Juoksengi viket ordföranden i Juoksengi PRO-förening, Ragnar Suup, bekräftade.

Ragnar slutar sitt anförande med att tacka ordföranden Kjell Wedestig i Övertorneå PRO för en mycket trevlig träff och garanterar att föreningsklimatet inom PRO är harmonisk och helt problemfritt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om