PRO firade 75 år med brakfest

PRO organisationen fyller 75 år detta år. För att celebrera detta, ordnade PRO-Överkalix en hejdundrande fest för sina medlemmar.

Bertil Pääjärvi överlämnar en bukett blommor till ordförande Berith Drugge.

Bertil Pääjärvi överlämnar en bukett blommor till ordförande Berith Drugge.

Foto: Rune Jönsson

Överkalix2023-05-31 06:29

Platsen för festen blev det natursköna Brännaberget, som numera är renoverat, till allas belåtenhet.  

PRO:s officiella historia började i Malmö 1942, mitt under brinnande världskrig. Där hölls den första konstituerade kongressen. Den nuvarande ordförande för PRO organisationen är Åsa Lindestam. 

Ordförande för vår förening Berith Drugge, hälsade alla välkomna. Förutom de 120 PRO-medlemmar som anmält sig till festen, fanns följande inbjudna: PRO-distriktets ordförande Sten Fors, distriktets studieorganisatör Bertil Pääjärvi med fru, Överkalix kommunalråd Niclas Hökfors med fru. 

Patrik Öhlund, gitarr och sång, och spelman Mathias Jansson stod för den förträffliga underhållningen.

Det bjöds också på god mat. Förrätt, och en synnerligen god potatisgratäng med grillad köttfilé. Senare på kvällen serverades kaffe med marängtårta. En lyckad kväll, och en väl organiserad tillställning. Tack för det. Det fanns även tillfälle för dans. 

Festen avslutades med att ordförande Berith Drugge tackade alla för den lyckade festen. Inte minst personalen på Brännaberget för god mat och fin service. Dessutom var vädergudarna på sitt bästa humör. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!