Då: Premiär för barnbiblioteket

kuriren.då, 8 september 1998. Barnbiblioteket i Porsö centrum slog på måndagen åter upp sina portar efter fyra månaders renovering.

Moa Niemi, Emily Larsson och Sofie Ökvist premiärlånade på nyöppnade barnbiblioteket i Porsö centrum. Här får de hjälp av bibliotekarie Berit Forsberg.

Moa Niemi, Emily Larsson och Sofie Ökvist premiärlånade på nyöppnade barnbiblioteket i Porsö centrum. Här får de hjälp av bibliotekarie Berit Forsberg.

Foto: Thord Nilsson

Nostalgi2021-09-08 03:05

Emily Larsson och hennes kamrater Sofie Ökvist, 10 år, och Moa Niemi, 10 år var snabbt på plats och lånade böcker. Moa lånade Den långa vägen av Michael Ende och en bok om skugglekar. Sofie, som är intresserad av hundar passade på att låna Bonniers stora bok om hundar och boken Kan du gissa en gåta. Emily fastnade bland annat för boken Papperskonster.

De som besökte barnbiblioteket på måndagen fann att inte allt var sig likt.

– Vi har gjort en helt ny indelning av böckerna, berättar Maj Svensson. Istället för att som vanligt dela in volymerna i faktaböcker och skönlitteratur har sker indelningen enbart efter ämnesområden.

Barnbiblioteket i Porsön var för några år sedan hotat av nedläggning, men efter omfattande protester fick det vara kvar. Nu står lokalerna nyrustade och med ny ventilation.

– Den senaste månaden har jag fått bekräftat att biblioteket är efterlängtat. När jag varit här och jobbat med att plocka in böcker i hyllorna har barnen hängt på låset och undrat när vi ska öppna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!