Minnesord: Arne "Lill-Arne" Eriksson

Arne ”Lill-Arne” Eriksson.

Arne ”Lill-Arne” Eriksson.

Foto: Privat

Norrbottens län2013-12-16 06:00

Arne ”Lill-Arne” Eriksson avled i en ålder av 91 år den 11 december i sitt hem, omgiven av sin hustru och äldsta dotter. Han föddes i Nedre Åbyn, Burträsk, i en stor syskonskara av föräldrarna John Rickard och Englia Eriksson.

Han fick i första äktenskapet med Saida döttrarna Katrin, Bibbi och Ulla. I sitt andra äktenskap med Sirpa fick han två bonusbarn Anita och Peter, de fick sedan tillsammans dottern Johanna. I november i år firade de 40-årig bröllopsdag. Han flyttade till Luleå 1951 och började på dåvarande NJA, nuvarande SSAB, och arbetade kvar tills han tog förtidspension vid 58 års ålder.

En av hans stora intressen var fotboll, både att spela, döma och se fotboll. Han är en av dem som har dömt de flesta fotbollsmatcher i Sverige. Sin sista fotbollsmatch dömde han vid 81 års ålder. Han var aktiv medlem i Korpen i 60 år där han även blev hedersmedlem.

Under sitt långa och innehållsrika liv hann han med mycket. Tillsammans med Kurt Pahlberg startade han upp bingon i Luleå på 1960-talet där han alltid var utropare. Det med bingo har sedan följt honom i alla år. Han har nästan till slutet varit aktiv i Korpens bilbingo med olika uppgifter. Han och Sirpa hade sedan under många år kurser i gammeldans, så det är nog många som har fått förmånen att dansa med denne duktige dansare. Han har även slagit världsrekord i maratondans. Han älskade att komma till Burträsk, flera gånger varje år, och sitta och se ut över sjön. Fiske var en stor hobby, så länga han orkade var han mycket i fjällen och fiskade.

Han drabbades av den svåra sjukdomen KOL och har tappert kämpat i flera år trots otaliga lasarettsbesök.

Han kommer för alltid att finnas i våra hjärtan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!