Hur känns det i dag...

... Kenneth Boman, som är veckans bloggare på Kuriren.nu?

Veckans bloggare. Kenneth Boman.Foto: Eva Wallsten

Veckans bloggare. Kenneth Boman.Foto: Eva Wallsten

Foto: Eva Wallsten

Norrbottens län2013-01-28 06:00

- Det känns som en inspirerande utmaning.

Vem är du?

- Jag är en 36-årig singelkille som är uppvuxen i Härnösand och flyttade hit 1996 för att studera på civilingenjörsprogrammet. Efter avklarade studier blev jag kvar i Luleå, började jobba och kom samtidigt igång med löpträning. Jag har avverkat ett 30-tal helmarathonlopp med ett personbästa på 2:36:23. I fjol började jag också med triathlon och genomförde min första Ironman, det vill säga 3,86 kilometer simning, 180,2 kilometer cykling och 42,2 kilometer löpning direkt efter varandra.

Ditt namn är känt för våra läsare, men vad arbetar du med?

- Jag arbetar på Tullverket med utveckling och förvaltning av storskaliga IT-system för informationsutbyte med företag, myndigheter och andra EU-länder.

Hur mycken tid lägger du ned på löpning i veckan?

- Den här tiden på året blir det 10-12 timmar effektiv träningstid. Mest löpning, men även en del simning och cykling. Räknar man in all tid runtomkring träningarna som transporter, ombyte, och så vidare så går åtminstone på vardagar det mesta av fritiden åt.

Vad blir din nästa utmaning?

- Den 16 februari ska jag springa Bislett 50 kilometer challenge i Oslo. Pratar man om en femmil i Norge tänker man på Holmenkollen och skidåkning, men distansen finns för löpning också!

Förr åktes det mer skidor, men ser man allt fler motionärer ute på vintervägar. Ge mig tre skäl till att prova på vinterlöpning?

- Löpning är en snabb och enkel träningsform, bara att att ge sig ut genom ytterdörren och börja träna direkt. Att springa en halvtimme på lunchen gör att man kan få lite välbehövligt solljus och D-vitamintillskott även under den mörka delen av året när man behöver det som mest. Och framför allt, det kommer att kännas väldigt lätt att springa när det tinar till våren om du hållit igång med löpträning hela vintern!

Vad kommer din blogg att handla om?

- Om mina tankar runt träning i allmänhet och löpning i synnerhet och jag skall även försöka berätta om formtoppningen inför loppet i Norge.

Till sist, vad önskar du mest just nu?

- Att få vara frisk och skadefri så att 2013 blir min bästa säsong någonsin.

Namn: Kenneth Boman

Ålder: 36

Yrke: Systemutvecklare

Bor: Björkskatan i Luleå.

Aktuell: Kenneth är veckans bloggare på Kuriren.nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!