Hur känns det i dag...

l Mattias Sturk, veckans bloggare på kuriren.nu. Foto: Petra Isaksson

l Mattias Sturk, veckans bloggare på kuriren.nu. Foto: Petra Isaksson

Foto: Petra Isaksson

Norrbottens län2013-01-07 06:00

... Mattias Sturk, 37 år, som är veckans bloggare på kuriren.nu?

- Bra, tack! Är ledig i 1,5 vecka till innan jobbet sätter igång igen. Så än så länge myser jag mest bara på här hemma.

Vem är du?

- Oj, vilken svår fråga. På klassiskt svensk manér skulle jag kunna svara med att relatera mig själv till mitt yrke och andra greppbara och hårda fakta. Men det struntar vi och låter läsaren få ta del av mig och mitt liv under veckan som kommer i stället.

Om jag inte är helt felunderrättad kommer du från Övertorneå. Hur kommer det sig att så många duktiga kockar vuxit fram ur Luppiobergets skugga?

- Då är du felunderrättad. Mamma och hennes släkt kommer från Övertorneå. Själv har jag växt upp lite varstans i Sverige, framför allt i Stockholmsområdet, samt när och fjärran på diverse olika lastbåtar med min pappa, sjökaptenen.

Vilket kök inspireras du mest av just nu?

- Inget särskilt faktiskt vad gäller inspirationen just i detta nu. Eller snarare alla och inga samtidigt. Det har alltid varit lite crossover över min matlagning. Jag jobbar gärna med låga och lite smutsiga smaker. Ser jag en sjyst kokbok eller matlagningsprogram så fastnar jag oftast en stund. Senaste var väl till Gordon Ramsey i Indien på tv.

Vad kommer din blogg att handla om?

- Det vet jag än så länge inte. Jag har dock spånat på lite uppslag. Det jag med säkerhet vet är att den inte enbart kommer handla om mat. Jag tänkte snarare ta mat, livsmedel och ätande ur ett socialt, njutningsmässigt och livsuppehållande perspektiv som utgångspunkt för att prata om helt andra saker.

Till sist, vad önskar du mest just nu?

- Ur alla möjliga perspektiv som man kan önska sig något, ironiskt, samhällskritiskt sarkastiskt, ärligt, från hjärtat och från intellektet så kan man väl bara önska sig en endaste kombo: världsfred och lite jämnare fördelning av jordens resurser.

Namn: Mattias Sturk

Ålder: 37

Yrke: Butikssäljare/kock

Bor: Luleå

Aktuell: Mattias är veckans
bloggare på kuriren.nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!