Hur känns det i dag?

bloggar. Amanda Degerkvist är veckans bloggare på Kuriren.nu. Till höger syns systern Julia Degerkvist.Foto: Andreas Wälitalo

bloggar. Amanda Degerkvist är veckans bloggare på Kuriren.nu. Till höger syns systern Julia Degerkvist.Foto: Andreas Wälitalo

Foto: Andreas Wälitalo

Norrbottens län2011-11-07 06:00

... Amanda Degerkvist, som är veckans bloggare på Kuriren.nu?

- Det känns toppen! Ska bli jätteroligt att blogga här en vecka.

Vem är du?

- Jag är uppvuxen i Luleå och bor här med min kära sambo. Jag gillar allt som har med träning, sport, resor, äventyr, god mat och entreprenörskap att göra. Strävar alltid efter nya utmaningar, nya äventyr och nya upplevelser i livet.

Var i världen befinner du dig?

- Jag befinner mig just nu i Tanoso i centrala Ghana.

Hur i all sin dar fick du idén till en fotbollsskola i Ghana?

- Jag startade detta projekt tillsammans med min syster, Julia Degerkvist. Vi ville kombinera ett reseäventyr med att göra någonting bra för människorna i landet. Både jag och Julia har spelat fotboll sedan barnsben. Genom idrott kan man växa och utvecklas som människa. Vi har valt att vända oss till tjejer för att de inte prioriteras inom idrottsvärlden i Afrika.

Får flickor spela fotboll i Ghana?

- Jag trodde att det skulle vara ett stort problem att få tjejerna att få spela för sina föräldrar etcetera, men det är snarare svårt att begränsa antalet. Det har varit rent av kaos de första gångerna vi kom till skolorna med allt fotbollsmaterial, för barnen är det som guld. Jag är skolans samtalsämne. Hundratals barn flockas runt mig när jag ska försöka organisera alltihopa. Man får ha tålamod. Kommunikationen är lite svårt ibland, även om de är duktiga på engelska.

Vad har du för ditt intryck av Ghana efter fyra veckor i landet?

- Det är ett gästvänligt land. Var man än går så hälsar alla på en och vill prata med en. Största skillnaden mot Sverige är att allting går i slow motion och de är inte vana vid att passa tider eller att stressa. Nu går vi mot torrperiod så det blir varmare för varje dag och mindre regn.

Till sist, vad önskar du mest just nu?

- Att min syster kommer hit säkert med flyget på måndag! Jag har längtat efter henne i en månad nu.

Namn: Amanda Degerkvist

Ålder: 22

Yrke: Säljare på kundtjänst, studerar

Bor: Luleå

Aktuell: Amanda är veckans bloggare på Kuriren.nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!