Hur är läget ...

... Lena Sköld, som är veckans bloggare på Kuriren.nu?

Lena Sköld.

Lena Sköld.

Foto:

Norrbottens län2012-02-20 06:00

- Det är toppen, bland annat förbereder jag mig praktiskt och mentalt inför den sociala företagsmässan som jag ska vara med och inviga på Kulturhuset i Stockholm nästa vecka.

Vem är du?

- Världens minsta lillasyster, Pub-Lena, Snickar-Lena, Frisören Lena och ordförande Lena. Jag är nog en ganska flexibel och envis person. En pionjär i många sammanhang, en som tyvärr alltid säger vad jag tycker.

Jag har hört att du kal-
las för ordförande Sköld. Vad är SKOOPI?

- Ordförande Sköld kallas jag vördnadsfullt av mina vänner. SKOOPI är de sociala arbetskooperativens intresseorganisation. Sociala arbetskooperativ är företag som ägs och drivs av personer med olika funktionsnedsättningar eller som av annan orsak är långt från den traditionella arbetsmarknaden. Vi är en riksorganisation som startades av våra medlemmar 2000. SKOOPI driver intressepolitik gentemot politiker och myndigheter, utbildar medlemsföretagen och jobbar med nätverk och information. En toppenorganisation!

Nästa vecka samlas sociala arbetskooperativ och sociala företag från hela landet på en mässa i Stockholm. Varför?

- Syftet med sociala företagsmässan 2012 är att visa upp och sprida kunskap om sociala företag och sociala arbetskooperativ för att förbättra förutsättningarna för att skapa och utveckla arbetsintegrerande sociala företag.

Berätta en sak om dig som jag inte känner till!

- Jag har en guldmedalj i slalom från 1972!

Vad kommer din blogg att handla om?

- Mycket om förberedelser kring och vad som händer på mässan. Annat högt som lågt som jag stöter på under veckan. Mina veckor kan vara väldigt varierande i tempo och vilka jag träffar. Från hundar till ministrar.

Till sist, vad önskar du mest just nu?

- Att den heshet som jag känner kommer krypande inte ska få fäste och att denna vecka med sociala företagsmässan blir så rolig och framgångsrik som jag tror att den kan bli.

Namn: Lena Sköld

Ålder: 55

Yrke: Sociala kooperativ-utvecklare

Bor: Luleå

Aktuell: Lena är veckans bloggare på Kuriren.nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!