Minnesord: Vera Rönnbäck

Vår fina älskade mamma Vera Rönnbäck har somnat in morgonen den 20 november 2023.

Minnesord2023-11-27 10:20

Mamma Vera fick ett rikt och långt liv och hade nyligen hunnit fylla 95 år. Hon föddes 1928 i Haparanda, Nasua socken. Hon var en duktig idrottstjej bland annat i gymnastik och friidrott. Förutom detta tog hon studentexamen på latinlinjen med strålande betyg. Efter studentexamen flyttade mamma till Stockholm där hon började arbeta som telegrafexpeditör.

I Stockholm träffade hon sitt livs kärlek Hans, gifte sig och fick 1952 sitt första barn, en dotter. Redan 1953 gick flyttlasset till Sundsvall. Nu hade mamma sökt in på folkskollärarutbildningen som låg i Umeå. Hon genomförde sina studier och fick direkt lärartjänst i Sundsvall. 1960 kom andra barnet och tre år senare gick flyttlasset till Luleå. I Luleå kom mamma Vera att verka i skolans värld fram till sin pensionering. Hon arbetade initialt som mellanstadielärare men övergick till att ta på sig skolledaruppdrag samt även ansvar för fortbildning och kvalitetskontroll vid Länsskolenämnden i Norrbotten. Hennes sista tjänst var som mycket uppskattad rektor vid Ängsskolan på Hertsön.
Mamma älskade att vara ute i naturen och var en idog bärplockare. Hon var även mycket ute på sjön och delade pappa Hans intresse för segling. I Luleå byggde pappa och mamma tidigt en sommarstuga på Hertsölandet, Hönön. Där tillbringade vi i familjen och släkten många underbara stunder med bad, bastubad, rökning av fisk och en hel del kortspel. Mamma Vera var en hejare på canasta och tillhörde allt som oftast det vinnande laget.

Efter pappa Hans bortgång fick mamma bära ansvar för skötsel och ansvar för stugan. Hon genomförde många projekt såsom altanbygge, rumsrenovering samt en hel del målningsarbete. Stugan skulle hållas fin och fräsch vilket var viktigt för mamma.

För mamma kom släkten och familjen att betyda oerhört mycket och hon fanns alltid till hands med råd och stöd för både barn, barnbarn och barnbarns barn. 
Mamma du fattas oss!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!