Minnesord: Stefan Gerdin

Stefan Gerdin har avlidit i en ålder av 73 år.

Stefan Gerdin.

Stefan Gerdin.

Foto: Andreas Wälitalo

Minnesord2023-10-25 06:19

Han föddes i Karlsborgsverken med en äldre och en yngre syster. Med aktiva föräldrar inom sång, teater och kultur var det naturligt för Stefan att ägna sig åt musik.
I tidiga tonåren var han med i popgrupperna X-Rays och The Diamonds, men övergick efter flytt till Luleå till dansband, först Brändöpojkarna och sedan Leif-Christers.
Stefan arbetade som försäljare av musikinstrument, pianostämmare och administrativt jobb.Efter ett antal år som musiklärare på Tunaskolan fick han möjlighet att i ABF:s regi bygga upp Musikhuset Lövskatan där många rock- och popband övade och framträdde. Där började han även göra musik med funktionshindrade som kom att bli hans passion och heltidsjobb. Process, som stod för ständig utveckling, blev arbetsnamnet på gruppen där alla fick vara med på sina egna villkor.
För sina gärningar fick Stefan mycket uppskattning, till exempel Kulturstipendium, ordenssällskapet W:6 stipendium för engagemang och genomförande för en god sak, Lions Melvin Jones Fellow för humanitära insatser samt blev Årets Hertsöbo.
Stefan underhöll även på fritiden på många kalas och bröllop, ibland ensam och ibland med gode vännen Robert Lundstedt.
Stefan tyckte mycket om att resa. Inom Sverige i husbil och husvagn och utomlands var Thailand favorit. Dock gällde det att passa in resandet mellan handikappläger i Suaningi, Hertsödagen och Örnäsdagen då Process uppträdde.Han hann även med Prag och Turkiet med dottern Jannike och två Europaturnéer som busschaufför åt sonen Andreas band.
I september 2015 fick Stefan en stroke som blev mycket handikappande.
Gott humör, Luleå Hockey och familjen blev dock till stor glädje de sista åren.
Stefan efterlämnar hustru, två barn, barnbarn, släkt och vänner i stor sorg och saknad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!