Minnesord: Roland Björklund

En stor hockey- och idrottsprofil från Bergnäset, vår pappa, morfar, farfar Roland Björklund har lämnat oss i stor sorg och saknad efter ett långt innehållsrikt liv.

Roland Björklund

Roland Björklund

Foto: Privat

Minnesord2022-05-07 05:29

Roland föddes i Långviken 1932 och växte upp på Bergnäset. 

Roland hade ett stort idrottsintresse och en stark kropp. Han började som aktiv i Ersnäs sportklubb där han var en lovande tyngdlyftare. Han insåg efter ett tag att det skulle slita för mycket på kroppen så han hängav sig i stället åt hockey där han var en fruktad back och spelade för Bergnäsets AIK. 

När Roland var 16 år åkte han med sin morbror till släkten i Seattle där han försörjde sig genom att jobba på fiskebåt. Roland var en lovande hockeyspelare med både fysisk och psykisk järnstyrka och blev en fruktad back. Han blev snabbt bekant med Seattles NHL-lag ”Fussy fluffy Bears” och började spela med dem. 

Men livet tog en annan vändning och efter några år bestämde sig Roland för att flytta hem igen och 1956 träffade han sitt livs stora kärlek Laila. De gifte sig och fick fyra barn på kort tid. Roland byggde själv villan som de bosatte sig i på Villavägen. Han jobbade på järnverket och blev med tiden ingenjör och livet blev gott för den stora familjen. Vi har många fina minnen av vår barndom med vår pappa. 

Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!