Minnesord: Linda Taavo

Linda Taavo

Linda Taavo

Linda Taavo

Foto: privat

Minnesord2021-04-24 06:35

Linda Taavo (född Björnfot), Luleå, har efter en tids sjukdom lämnat oss den 20 april vid 84 års ålder.

Linda växte upp i en stor syskonskara, med åtta syskon, i Rantajärvi. Hon drabbades av tbc som tolvåring och var inlagd på sanatoriet i Sandträsk under ett år. Som 16-åring arbetade hon som kocka i skogsbruket. 

Efter en tid i Luleå och Västerås flyttade hon så småningom till Stockholm. Tragiskt nog gick hennes dåvarande make Torsten bort i en lavinolycka i ung ålder. Linda fann senare kärleken i ungdomsvännen och själsfränden Rune, de fick många fina år tillsammans. 

Linda arbetade fram till pensionen som sjukvårdsbiträde på Radiumhemmet där hon var mycket omtyckt av kollegor och patienter. Linda var en glad, generös och öppen person som gav kärlek och omsorg i överflöd. Under hela sitt liv spred hon skratt och glädje omkring sig. 

Tillsammans med Rune och syskonen blev det många resor, allt från Fiji i Söderhavet till fjällvandring i norr. När Linda och Rune flyttade upp till Luleå blev stugan i Pultviken en höjdpunkt i livet. Linda tyckte mycket om havet och att vara i naturen. Som den sanna tornedaling hon var älskade hon att bada bastu och att sjunga Tornedalssången. Linda hade ett stort intresse för blommor och vi minns alla hennes fantastiska rosor och dahlior. Allra mest minns vi hennes goda hjärta och ljusa sinne. Saknaden är stor för oss alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!