Minnesord: Ingrid Markström

Ingrid Markström har avlidit.

Ingrid Markström

Ingrid Markström

Foto: Privat

Minnesord2021-10-05 05:10

Ingrid Markström, Luleå, har den 10 september avlidit i en ålder av 91 år. Hon växte upp med föräldrarna Emma och Hugo Thurfjell och sju syskon i Alvik utanför Luleå. 

Ingrid gifte sig 1955 med Göthe Markström från Ytterbyn utanför Lövånger i Västerbotten. Tillsammans fick de två söner. I större delen av livet var hon och familjen bosatt i deras fastighet på Yrkesgatan 15 på Skurholmen i Luleå. På tomten, i den så kallade glashusbacken, ägnade hon mycket tid åt sitt stora intresse trädgårdsodling. 

En annan viktig adress för Ingrid var stugan på Renholmen utanför Mörön. När maken blev sjuk på 1990-talet och inte längre kunde köra bil började hon ta körlektioner. Vid dryga 60 års ålder fick hon det efterlängtade körkortet som gjorde att hon återigen kunde ta sig med bil till sommarstället.

Under hela sitt yrkesliv och ända fram till pensionen arbetade Ingrid inom sjukvården på Luleå lasarett. 

Förutom trädgårdsodling hade Ingrid ytterligare ett par stora passioner. Hon vävde bland annat åtskilliga mattor till släkt och vänner. Hon gillade också att plocka bär. Hennes favoriter var hjortron och åkerbär. Hon sjöng också i kör ända fram till ålderns höst.

Närmast sörjande är brodern Henning Thurfjell och sönerna Anders och Sture Markström med familjer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!