Minnesord: Kenneth Stålarm

13 januari 2020 06:00

Vår käre bror Kenneth Stålarm somnade in på Sunderby sjukhus den 4 januari efter en längre tids sjukdom, endast 47 år gammal.

Kenneth var född 1972, fem år yngre än sina bröder, tvillingarna Jörgen och Johnny.

Familjen bodde inne i Luleå där Kenneth gick skola men all ledig tid tillbringade familjen ute på Hindersön.

Efter avslutad skolgång och militärtjänstgöring flyttade Kenneth och brodern Johnny ut till ön och övertog hemmanet Skrakahälla av sin far. Där bedrev han fiske tillsammans med sin bror Johnny i den egna firman Bröderna Stålarm AB.

Han fiskade lax, öring och sik med laxfällor på sommaren och trålade siklöja på hösten för den exklusiva Kalixlöjrommen.

Vintertid plogade han vägarna, körde posten samt markerade skoterleden till ön. Kenneth var duktig på att köra alla slags maskiner, det bästa han visste var att köra skoter.

2015 träffade Kenneth sin stora kärlek Katarina Häggström och de blev ett par. I augusti 2017 förändrades livet för Kenneth då han drabbades av cancer. Flera operationer och behandlingar följde men Kenneth gav aldrig upp. Under hela sjukdomsperioden har han fortsatt att arbeta. Så sent som i höst körde han sin trålbåt under löjfisket. Men till slut orkade inte kroppen mer.

Kenneth var en lugn person, omtyckt av alla. Han lämnar ett stort tomrum efter sig ute på sitt älskade Hindersön.

Närmast sörjande är särbon Katarina, mor Birgit, bröderna Johnny och Jörgen med familj. Vi saknar dig, Kenneth!

Bröderna genom Johnny

Minnesord

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!