Smygstart med stammisar

När den klassiska Maxrestaurangen på Midgårdsvägen brann ned till grunden för ganska exakt ett år sedan fanns ingen tvekan om att den skulle byggas upp på nytt. På onsdagskvällen hölls smygpremiär.

Foto: Linus Höök

Foto: Linus Höök

Foto: Linus Höök

Luleå2010-07-01 06:00
- Luleås tre starka varumärken är universitetet, Max och Luleå hockey, säger Karl Petersen i ett storstilat invigningstal, komplett med diktläsning, bandklippning och allt.I den inbjudna skara som samlats vid Max Midgårdsvägen fanns diverse företagare, styrelsemedlemmar och en hel del slumpvis utvalda stammisar från de 39 år som restaurangen stod före branden.- Vi har extra många stamgäster på just den här restaurangen, många åker omvägar för att äta här eftersom de gjorde det när det var små. Det märks bland annat på luncherna - ingen annanstans är det så många som äter hamburgare med bestick som just då, säger vice vd, Christoffer Bergfors.Restaurangens historia syns i inredningen genom en historisk karta över Max som täcker ena väggen i den för övrigt moderna lokalen. Ett nytillskott finns på menyn, en hamburgare som bara går att köpa just här; Midgårdsburgaren. Enligt ett uråldrigt recept som bjuder på både originaldressing och gurkmajonnäs.- Det här var den första riktiga Maxrestaurangen. Innan vi öppnade här hette vi Uno-X-grillen och det var även här jag hade mitt första jobb. Jag har städat, grillat och stått i kassan här under många somrar. Nu hoppas jag att vi blir kvar minst 39 år till, säger vd Richard Bergfors.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om