Minnesord: Rolf Lundström

Rolf Lundström.

Rolf Lundström.

Foto: Privat

Luleå2018-04-21 06:00

Måndagen den 16 april somnade Rolf Lundström, Skellefteå, in lugnt och stilla på Brogårdens äldreboende med sin älskade hustru Marit vid sin sida. Han blev 85 år.

Rolf föddes 1932 i "Bjulasen", Hortlax, som nummer sju av åtta syskon. Redan som 15-åring fick han sitt första jobb, vid Forsells handelsträdgård i Piteå.

Våren 1954 träffade han sin Marit på ett ungdomsläger i Adolfström, och sedan dess har de varit oskiljaktliga. När Marit flyttade till Uppsala för sjuksköterskestudier samma höst följde Rolf efter och arbetade där på Uppsala läns plantskola. Paret gifte sig 1958 och flyttade till Boden. De fick två barn, Barbro och Birgitta.

I såväl arbetet på parkavdelningen som på fritiden var odling av grönsaker och blommor Rolf stora passion. Släkt, vänner och kyrkan fick del av Rolfs gröna fingrar och generösa hjärta och vi är många som kan vittna om "Roffeknopps" outtröttliga arbete i hans stora växthus hemma på gården.

Rolfs trygga, självklara kristna tro tog sig många uttryck. I Rörvikskyrkan i Boden, i sitt diakonala engagemang för RIA, i olika kyrkopolitiska uppdrag för Överluleå församling och EFS i Boden och Norrbotten. Som lekmannapredikant och engagerad församlingsmedlem lyckades han ofta kombinera sin passion för blommor med vittnesbördet om den store trädgårdsmästaren.

Hösten 2003 flyttade Rolf och Marit till Skellefteå där barn och barnbarn redan bodde. Här blev Rolf en ofta anlitad barnvakt, snickare och trädgårdsfixare.

Rolfs lugna sätt, underfundiga humor och stora tålamod följde honom hela livet. Även sedan han 2010 drabbades av Alzheimer och sjukdomen alltmer gjorde att ork och förmåga tröt så fanns det godmodiga sinnelaget, den pliriga blicken och de kluriga kommentarerna där hela tiden.

Rolf sörjs närmast av hustrun Marit, barnen med familjer, syskon, släkt och vänner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om