Minnesord: Karin Magnusson

Foto:

Luleå2018-09-25 06:00

Karin Magnusson, vår mamma somnade in lugnt och stilla den 14 september efter en kort tids sjukdom. Mamma föddes den 28 april 1923 i Mattila, Haparanda. Hon var äldst av tre döttrar till Emil och Nanny Segerlund. Hon hade fyra äldre halvsyskon.

Mamma gick på läroverket i Haparanda och utbildade sig till småskollärare.Vid hennes första lärartjänst i Mäntyvaara i Gällivare kommun träffade hon sin blivande man, vår pappa Nils-Erik. Pappa var en handlingskraftig man och redan efter tio dagar friade han till mamma. De gifte sig 1947 i Haparanda kyrka och hann vara gifta 68 år innan pappa gick bort.

Våra föräldrar tjänstgjorde sina först tolv år i Överkalix kommun i byarna Gyljen, Lomträsk och Svartbyn. Under tiden i Överkalix föddes fem av oss sex syskon, Elisabet, Göran, Lena, Anders och Staffan. Familjen flyttade 1959 till Luleå där den yngsta i syskonskaran, Eva, föddes.

I början på 60-talet flyttade familjen in i villan på Lulsundet och mamma tjänstgjorde i Lulsundsskolan fram till sin pension. Vi barn fick en fantastisk och kärleksfull uppväxt och sommarloven tillbringades i stugan på Sandskär och senare i Ryssbält. Mamma ville dock komma närmare sina rötter i Tornedalen så vid 60 års ålder byggde de stugan i Santasaari. Stugorna har alltid varit en samlingspunkt för hela familjen, släkt och vänner.

Mamma var en sällskapsmänniska som alltid levde upp när hon fick gäster. Vi minns alla hennes öppna armar och glada skratt när vi kom på besök. Vi hade ett öppet hem med många gäster och mamma var en riktig matmor som bakade och lagade stora middagar.

Hon hade en levande kristen tro som tog sig uttryck i ett stort kyrkligt engagemang där hon hade ett flertal frivilliguppdrag. Även hemmet blev en samlingsplats för bibelstudiegrupper och missionssammankomster. Många är de som fått ta del av hennes förböner och omtanke.

Mamma var mycket älskad av sin familj, släkt och vänner och med våra varma och ljusa minnen kommer hon alltid att leva kvar i våra hjärtan, även om hon nu har lämnat oss i stor sorg och saknad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om