Latinamerikakommittén jobbar på trots indraget stöd

50-årsjubilerande Latinamerikakommittén i Luleå anordnade traditionsenligt sitt solidaritetscafé på första maj, just i år för 20:e gången.

Latinamerikakommittén ordnade solidaritetskafé på första maj.

Latinamerikakommittén ordnade solidaritetskafé på första maj.

Foto: Rolf Viklund

Luleå2023-05-20 06:49

Många var det som ville sitta ner och njuta av det hembakta brödet och prata om dagens upplevelser. Förutom gott fika fanns det Fairtrade-produkter att köpa liksom en del Loppisprylar och hantverk. Vid dagens slut räknades kassan till närmare 6500 kr! 

Dessa pengar liksom övrigt insamlat under året används till att stödja olika utvecklingsprojekt i Latinamerika. Pengarna överförs via Latinamerikagrupperna i Stockholm och via Forum Civ mångfaldigas summan projektstöd.

Men Latinamerikagrupperna är en av många organisationer som drabbats hårt av regeringens nedskärningar i Sveriges internationella bistånd. Nedskärningarna har inneburit ett 100-procentigt indraget stöd till informations- och kommunikationsverksamheten i Sverige.   Under år 2023 kommer inget projektstöd att kunna betalas ut men praktikanter som varit i Latinamerika i olika samarbetsorganisationer kommer att kunna resa ut och berätta om sina erfarenheter. Vi kommer att inbjuda dem till Luleå under hösten.

Latinamerikakommittén i Luleå fortsätter sitt solidariska engagemang och arbete tillsammans med Latinamerikagrupperna, och folkrörelser i Latinamerika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!